söndag 25 september 2011

Tolfsbolimpa

Ganska många ingredienser, men väldigt lätt att göra. Jag tycker det är godast att äta med bara Bregott på ;-)! Vet att en del har frukt i också, det brukar inte jag ha men det är en smaksak.


2 ½ dl grahamsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
¾ dl rågsikt
1 dl havregryn
¾ dl vetekli
1 dl vetekross
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
5 dl filmjölk
¾ dl ljus sirap
skorpmjöl


Smörj och bröa en 2-liters form. Sätt ugnen på 175°C.
Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, rågsikt, havregryn, vetekli, vetekross, bikarbonat och salt  i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap och arbeta ihop till en kladdig deg.
Klicka ner degen i formen och grädda i ca 2 timmar på nedre falsen i ugnen. Täck brödet med aluminiumfolie efter halva tiden.
Låt det färdiggräddade brödet vila en stund i formen innan det stjälps upp. Låt svalna på galler under bakduk.


Smaklig spis!



Inga kommentarer: